Lavašo suktinukai su vištiena

 (5)
Greitas ir skanus užkandis, kuris primena naminius kebabus.
Lavašo suktinukai su vištiena
© Shutterstock nuotr.

Kai ant kiekvieno kampo stovi kebabinių kioskeliai, nori nenori, kažkada imi ir paragauji jų. Tikrai ne pats sveikiausias patiekalas, o apie jų gaminimo sanitarines sąlygas vertėtų patylėti. Na bet tokius pikantiškus užkandžius aš labai mėgstu, todėl atradau būdą kaip pasigaminti kebabų namuose. Kviečiu pabandyti ir jus.

Reikės:
10 armėniško lavašų,
400 g vištienos krūtinėlės,
2 pomidorų,
1 didelio agurko,
saujos špinatų,
kario,
maltos saldžiosios paprikos,
druskos,
aliejaus,
4 česnako skiltelių,
5 šaukštų majonezo.

Gaminimas. Pirmiausia pasiruoškite vištieną. Supjaustykite mažais gabaliukais, pakepinkite aliejuje maždaug 15 minučių, tuomet paskaninkite kariu, saldžiąja paprika ir druska. Pamaišykite ir pakepkite dar 10 minučių ant silpnos ugnies.

Pomidorus ir agurką supjaustykite plonais šiaudeliais. Dėkite po kelis daržovių šiaudelius ir špinatų lapelius ant kiekvieno lavašo, tuomet keptos vištienos gabaliukus (kraukite pagal skonį, svarbu, kad pavyktų susukti).

Išspauskite česnako skilteles ir sumaišykite su majonezu. Tokį padažiuką dėkite ant lavašo įdaro.

Susukite lavašus ir sausoje keptuvėje 1 minutę pakepinkite, tuomet lavašas bus traškus. Tik stebėkite labai atidžiai, nes jis mėgsta pasvilti. 

Skanaus!

Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Skaniausių Palangos vaflių receptas

Vienas mėgstamiausių Palangos poilsiautojų užkandžių - belgiški vafliai, pagardinti įvairiausiais skanėstais. Pasigaminkite jų namuose, tai bus gardūs smaližių pusryčiai, kurie garantuos puikią dienos pradžią.

Labai populiarus: sūrio pyragas vos iš trijų ingredientų VIDEO (6)

Pyragas atrodo labai žaviai ir gardžiai. Lyg būtų pristatytas tiesiai iš kepyklos.

Jums tikrai patiks: piemenėlių pyragas iš bulvių (1)

Manote, kad pyragai turi būti saldūs? Labai klystate. Vieni gardžiausių tie, kur pagardinti mėsa ar daržovėmis. Vieno tokio receptą siūlome ir jums.

Paprasčiau nebūna: čeburekai iš vaflių! (2)

Kai orai nelepina vasarišku karščiu, daugiau laiko norime praleisti namuose, mėgautis sočiais patiekalais ir pasinerti į kulinarinius eksperimentus. Šį kartą siūlome išbandyti čeburekų receptą, kuriuos pagaminsite neįtikėtinai greitai.

Ypatingi koldūnai iš Gruzijos (2)

Tiesa, galbūt vadinti koldūnais jų nederėtų – tai chinkaliai, Rytų Gruzijoje atsiradęs tradicinis valgis. Išvaizda jie kiek primena ir koldūnus, ir raviolius, tačiau išsiskiria daugybe klostelių, uodegėle viršuje ir specifiniu valgymo būdu. Palepinkite šeimą netikėtu valgiu iš gardžia virtuve garsėjančios Gruzijos.

Naujas marinavimo būdas: saldžiarūgštės agurkų salotos (4)

Siūlome jums dar vieną labai gardų agurkėlių marinavimo būdą. Šias salotas pagaminsite labai greitai ir jau po kelių valandų galėsite mėgautis ypatingu jų skoniu.

Lengvai pagaminamas naminis šakočio pyragas (3)

Jei mėgstate šakotį, tai būkite tikri, neatsispirsite ir šiam skanėstui, kurį lengvai galite pačios pasigaminti namuose. Traškus, lengvas, labai kvapnus ir abejingų nepaliksiantis pyragas, kurį siūlome išbandyti ir jums.

Anytos receptas: greitai rauginti agurkai (13)

Jei atsibodo žali ir marinuoti agurkai, norite kažko labai gaivaus, maloniai sūraus ir traškaus... Siūlome jums greitai užraugiamų agurkų receptą. Jį šį savaitgali išbandžiau ir aš. Tiesą pasakius, agurkus raugiau pirmą kartą gyvenime! Receptą man atskleidė anyta – tikra virtuvės karalienė. Visi jos patiekalai labai gardūs ir pagaminti su meile, o receptai – patikrinti.

Virtų bulvių ir varškės apkepas Labai lengva pagaminti!

Mėgstate bulves? Juk turgelyje jau galima įsigyti šviežutėlių! Tuomet siūlome pasigaminti bulvių plokštainį su varške.

Labai gardus mėlynių pyragas su varške

Prasidėjus mėlynių sezonui, siūlome pasigaminti labai skanų, nebrangų ir greitą mėlynių pyragą.

Močiutės receptas: purios bandelės su vištiena (1)

Skanu ne tik saldžios bandelės, kartais norisi kažko sūraus, riebesnio ir sotesnio.

Tradiciniai šviežiai rauginti agurkai (4)

Kas gali būti skaniau už traškius šviežius agurkėlius? Juos smagu valgyti ir vienus, ir derinti su mėsos ar žuvies patiekalais.

Patys skaniausi: traškūs konservuoti agurkai (12)

Metas konservuoti agurkus, juk jų jau tiek daug mūsų daržuose ir turgeliuose! Jei mėgstate aštresnį maistą, šis receptas būtent jums!

Patys skaniausi šaltibarščiai su netikėtu ingredientu (35)

Prognozuojama, kad savaitgalis bus labai labai šiltas, tad kas gali būti geriau nei gaivių šaltibarščių dubenėlis?

Pačios skaniausios įdarytos bulvės Vos 3 ingredientai! (5)

Parduotuvėse ir turgeliuose jau galima rasti šviežių bulvių. Jos tokios skanios, kad pirštus apsilaižysite, tad verta iš jų gaminti pačius įvairiausius patiekalus.