Lavašo suktinukai: 5 greiti įdarai

 (12)
Lavašas – puikus duonos blynelis, į kurį galima susukti įvairiausius įdarus. Pagaminti tokį užkandį itin nesudėtinga, nereikia jokios kulinarinės meistrystės.
Lavašą galima įdaryti įvairiais maisto produktais.
Lavašą galima įdaryti įvairiais maisto produktais.
© Shutterstock nuotr.

Kuo lavašas geras? Jis plonas, dera su įvairiausio skonio (sūriu, saldžiu) įdaru. Jo naudojimo galimybės - beribės.

Užkandžių iš lavašo pagrindiniai etapai: sutepimas lydytu ar tepamu sūriu (galima ir majonezu, garstyčiomis) bei įdaro paruošimas. O turiniui tinka viskas - krabų mėsa, vištiena, rūkyto jautienos kumpis, tunas, silkė, ryžiai... Netgi vakarykštės salotos lėkštėje gali būti šauniai iškrėstos ant lavašo, paskirstytos suvyniotos ir smagiai sulapnotos!

Siūlome keletą įdaro variantų. Tiks tarpušvenčiu, kai svečių bus pilni namai... Beje, rinkitės ploną lavašą - jis greičiau prisigers įdaro, užkandis bus skanesnis.

SU LAŠIŠA IR SU KUMPIU

Reikės:
1 armėniško lavašo,
150 g rūkytos lašišos,
100 g jautienos ar kiaulienos kumpio filė,
150 g lydyto sūrio,
2 marinuotų agurkų,
1 šaukšto smulkintos kalendros, krapų ir petražolių.

Gaminimas. Kumpį bei agurkus atskirai supjaustykite plonomis juostelėmis.
Lavašą ištepkite lydytu sūriu (tinka ir tepamas varškės sūris su žalumynais ar agurkėliais; mėginau, visai gardu), pabarstykite visą plotą smulkintais žalumynais.
Padalinkite lavašą į dvi dalis: ant vieno barstykite agurkus ir kumpį, o ant kito klokite lašišos juosteles. Kiekvieną lavašo puselę susukite, paskui apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 val. Plėvelę nuimkite ir supjaustykite storais griežinėliais.

Taigi du įdarus jau turime, eikime prie trečiojo.

SU FETOS SŪRIU

Reikės:
1 lavašo,
2 peletrūno šakelių,
120 g fetos sūrio (gali būti ir brinza),
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 česnako skiltelės,
druskos.

Gaminimas. Dubenėlyje sumaišykite sūrį, smulkintas peletrūno šakeles, aliejų, prieskonius bei smulkintą česnaką. Gautą masę dėkite ant lavašo ir susukite į vamzdelį (kaip darytumėte balandėlius).

Dėkite lavašą į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kaitinkite 4-5 minutes. Perpjaukite pusiau ir valgykite šiltą.

SU VIŠTOS KRŪTINĖLE IR RIEŠUTAIS

Reikės:
1 lavašo,
500 g vištos krūtinėlės,
druskos, pipirų lauro lapų (krūtinėlėms virti),
100 g graikinių riešutų,
po žiupsnelį krapų ir petražolių,
250 g majonezo.

Gaminimas. Vištos krūtinėles padalinkite į 2-3 dalis ir išvirkite. Krapus ir petražoles nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Graikinius riešutus suknežinkite peilio geležte.
Virtoms krūtinėlėms leiskite atvėsti, paskui mėsą suplėšykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite į indelį vištieną, riešutus, žalumynus bei majonezą ir viską išmaišykite.
Ta mase ištepkite lavašą, susukite į vamzdelį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 4-5 valandoms, kad lavašas prisigertų įdaro. Galima daryti šį užkandį iš vakaro - bus puikūs pusryčiai.

Na, ir keliaukite prie penktojo įdaro...

SU RAUDONAISIAIS IKRAIS

Reikės:
1 lavašo,
300 g lydyto sūrio,
200 g krabų lazdelių,
2 šaukštų raudonųjų ikrų,
2 agurkų,
žalumynų (bazilikų, petražolių ar kt.).

Gaminimas. Smulkiai supjaustykite agurkus, krabų lazdeles, žalumynus. Viską sumaišykite, sudėkite ikrus.
Lavašą padenkite lydytu sūriu, o ant jo paskirstykite ikrų ir krabų masę. Susukite lavašą ir supjaustykite gabaliukais. Skanaus!

Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Žiemos stebuklas: viena gardžiausių burokėlių mišrainė (2)

Burokėlių mišrainė šaltuoju sezono metu gali tapti puikiu garnyru prie pačių įvairiausių patiekalų. Ji idealiai tiks ir su gardžiais mėsos patiekalais, ir su žuvimi.

Pigus, skanus, greitas: rudeninis obuolių pyragas

Tik ruduo prasideda, mūsų skaitytojos pradeda dalintis pačiais gardžiausiais savo kulinariniais atradimais. Štai skaitytoja Regina siūlo daug kartų išbandytą, labai paprastą ir visada sėkmingą obuolių pyragą.

Greitai pagaminama mišrainė žiemai Skanumėlis (20)

Šis receptas labai paprastas ir greitas. Jei namuose turite šio rudens gėrybių, galite pasirūpinti ir tuo, kas bus žiemą ant jūsų stalo.

Labai gardus šokoladinis blynų tortas (3)

Jei atsibodo tradiciniai tortai, siūlome jums labai originalų receptą.

Naujoviškas kugelio receptas, kuriam neįmanoma atsispirti (19)

Šis bulvių apkepas man pats skaniausias ir, kas labai svarbu, labai lengvai pagaminamas. Pavadinau jį naujovišku, mat ruošiamas su mineraliniu vandeniu, kuris suteikia ypatingo purumo.

IŠBANDYK: pati skaniausia pomidorų mišrainė žiemai (6)

Žiemai ruoštis reikia pradėti jau dabar! Jei jūsų lysvės lūžta nuo raudonskruosčių pomidorų, verta juos ne tik dabar valgyti, bet ir pasigaminti skanių patiekalų žiemai.

Ruoškis žiemai: naminis pomidorų padažas (7)

Jeigu jūsų darže raudonuoja gražuoliai pomidorai, o entuziazmas pasiruošti atsargų žiemai labai didelis, metas pačioms pasigaminti labai gardų, sveiką ir natūralų pomidorų padažą.

Cepelinai tinginukai, kurie tikrai pavyks (72)

Daugelis mano draugių pripažįsta, kad nėra virusios cepelinų, nes, pasak jų, tai labai sunkiai paruošiamas patiekalas. Bet jos klysta! Šio tradicinio lietuviško patiekalo sėkmės paslaptis labai paprasta – geras ir išbandytas receptas. Būtent tokį jums ir siūlome.

Visų laikų geriausia mišrainė žiemai Labai paprasta! (28)

Mano močiutė sakydavo, kad jei jau šios mišrainės nepasiruoši žiemai, tai laukia prasti metai.

Dangiškai purūs varškėčiai su netikėtu ingredientu (5)

Varškėčius mėgsta visi: ir vaikai, ir suaugę. Kaip mano vyras sako, geriau purūs varškėčiai su daug daug grietinės bei uogienės, o ne bet koks tortas.

Netradicinis obuolių pyragas, kuris visiems labai patiks (6)

Obuolių sezonas dar tik įsibėgėja, tad pats metas virti uogienes ir kepti pyragus!

Ypatingo skonio nekeptas tortas su bananais (12)

Net seilė tįsta pažvelgus į šį nuostabaus skonio tortą. Jei norite save, šeimyną ar draugus palepinti nepaprastu kulinariniu šedevru, jums šis receptas idealiai tinka.

Pirštus apsilaižysite: keptos bulvės su labai sočiu įdaru (1)

Mūsų skaitytoja Viktorija sako, kad yra tikra lietuvė, mat sunkiai ištveria vieną dieną be bulvių! Kadangi taip mėgsta šią daržovę, su ja prisigalvoja pačių įvairiausių patiekalų. Šį kartą siūlome išbandyti firmines Viktorijos bulves su ypač sočiu mėsos ir sūrio įdaru.

Pasakiškas skonis: bulvių maltinukai su ypatingu įdaru (13)

Jau drąsiai galima teigti, kad su visu smarkumu prasidėjo bulvių sezonas! Kiek įvairiausių patiekalų galima su jomis pagaminti... Griebkite bulvių skustukus ir pirmyn prie darbo!

IŠBANDYK: obuolių pyragas be jokių pastangų (20)

Iš to džiaugsmo, kad turgeliuose jau yra pirmųjų lietuviškų obuolių, šeimyną palepinau kulinariniu gardėsiu. Visi namai pakvipo, kai pyragą ištraukiau iš orkaitės!