Lavašo suktinukai: 5 greiti įdarai

 (12)
Lavašas – puikus duonos blynelis, į kurį galima susukti įvairiausius įdarus. Pagaminti tokį užkandį itin nesudėtinga, nereikia jokios kulinarinės meistrystės.
Lavašą galima įdaryti įvairiais maisto produktais.
Lavašą galima įdaryti įvairiais maisto produktais.
© Shutterstock nuotr.

Kuo lavašas geras? Jis plonas, dera su įvairiausio skonio (sūriu, saldžiu) įdaru. Jo naudojimo galimybės - beribės.

Užkandžių iš lavašo pagrindiniai etapai: sutepimas lydytu ar tepamu sūriu (galima ir majonezu, garstyčiomis) bei įdaro paruošimas. O turiniui tinka viskas - krabų mėsa, vištiena, rūkyto jautienos kumpis, tunas, silkė, ryžiai... Netgi vakarykštės salotos lėkštėje gali būti šauniai iškrėstos ant lavašo, paskirstytos suvyniotos ir smagiai sulapnotos!

Siūlome keletą įdaro variantų. Tiks tarpušvenčiu, kai svečių bus pilni namai... Beje, rinkitės ploną lavašą - jis greičiau prisigers įdaro, užkandis bus skanesnis.

SU LAŠIŠA IR SU KUMPIU

Reikės:
1 armėniško lavašo,
150 g rūkytos lašišos,
100 g jautienos ar kiaulienos kumpio filė,
150 g lydyto sūrio,
2 marinuotų agurkų,
1 šaukšto smulkintos kalendros, krapų ir petražolių.

Gaminimas. Kumpį bei agurkus atskirai supjaustykite plonomis juostelėmis.
Lavašą ištepkite lydytu sūriu (tinka ir tepamas varškės sūris su žalumynais ar agurkėliais; mėginau, visai gardu), pabarstykite visą plotą smulkintais žalumynais.
Padalinkite lavašą į dvi dalis: ant vieno barstykite agurkus ir kumpį, o ant kito klokite lašišos juosteles. Kiekvieną lavašo puselę susukite, paskui apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 val. Plėvelę nuimkite ir supjaustykite storais griežinėliais.

Taigi du įdarus jau turime, eikime prie trečiojo.

SU FETOS SŪRIU

Reikės:
1 lavašo,
2 peletrūno šakelių,
120 g fetos sūrio (gali būti ir brinza),
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 česnako skiltelės,
druskos.

Gaminimas. Dubenėlyje sumaišykite sūrį, smulkintas peletrūno šakeles, aliejų, prieskonius bei smulkintą česnaką. Gautą masę dėkite ant lavašo ir susukite į vamzdelį (kaip darytumėte balandėlius).

Dėkite lavašą į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kaitinkite 4-5 minutes. Perpjaukite pusiau ir valgykite šiltą.

SU VIŠTOS KRŪTINĖLE IR RIEŠUTAIS

Reikės:
1 lavašo,
500 g vištos krūtinėlės,
druskos, pipirų lauro lapų (krūtinėlėms virti),
100 g graikinių riešutų,
po žiupsnelį krapų ir petražolių,
250 g majonezo.

Gaminimas. Vištos krūtinėles padalinkite į 2-3 dalis ir išvirkite. Krapus ir petražoles nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Graikinius riešutus suknežinkite peilio geležte.
Virtoms krūtinėlėms leiskite atvėsti, paskui mėsą suplėšykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite į indelį vištieną, riešutus, žalumynus bei majonezą ir viską išmaišykite.
Ta mase ištepkite lavašą, susukite į vamzdelį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 4-5 valandoms, kad lavašas prisigertų įdaro. Galima daryti šį užkandį iš vakaro - bus puikūs pusryčiai.

Na, ir keliaukite prie penktojo įdaro...

SU RAUDONAISIAIS IKRAIS

Reikės:
1 lavašo,
300 g lydyto sūrio,
200 g krabų lazdelių,
2 šaukštų raudonųjų ikrų,
2 agurkų,
žalumynų (bazilikų, petražolių ar kt.).

Gaminimas. Smulkiai supjaustykite agurkus, krabų lazdeles, žalumynus. Viską sumaišykite, sudėkite ikrus.
Lavašą padenkite lydytu sūriu, o ant jo paskirstykite ikrų ir krabų masę. Susukite lavašą ir supjaustykite gabaliukais. Skanaus!

Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Skaniausių Palangos vaflių receptas

Vienas mėgstamiausių Palangos poilsiautojų užkandžių - belgiški vafliai, pagardinti įvairiausiais skanėstais. Pasigaminkite jų namuose, tai bus gardūs smaližių pusryčiai, kurie garantuos puikią dienos pradžią.

Labai populiarus: sūrio pyragas vos iš trijų ingredientų VIDEO (8)

Pyragas atrodo labai žaviai ir gardžiai. Lyg būtų pristatytas tiesiai iš kepyklos.

Jums tikrai patiks: piemenėlių pyragas iš bulvių (1)

Manote, kad pyragai turi būti saldūs? Labai klystate. Vieni gardžiausių tie, kur pagardinti mėsa ar daržovėmis. Vieno tokio receptą siūlome ir jums.

Paprasčiau nebūna: čeburekai iš vaflių! (2)

Kai orai nelepina vasarišku karščiu, daugiau laiko norime praleisti namuose, mėgautis sočiais patiekalais ir pasinerti į kulinarinius eksperimentus. Šį kartą siūlome išbandyti čeburekų receptą, kuriuos pagaminsite neįtikėtinai greitai.

Ypatingi koldūnai iš Gruzijos (2)

Tiesa, galbūt vadinti koldūnais jų nederėtų – tai chinkaliai, Rytų Gruzijoje atsiradęs tradicinis valgis. Išvaizda jie kiek primena ir koldūnus, ir raviolius, tačiau išsiskiria daugybe klostelių, uodegėle viršuje ir specifiniu valgymo būdu. Palepinkite šeimą netikėtu valgiu iš gardžia virtuve garsėjančios Gruzijos.

Naujas marinavimo būdas: saldžiarūgštės agurkų salotos (4)

Siūlome jums dar vieną labai gardų agurkėlių marinavimo būdą. Šias salotas pagaminsite labai greitai ir jau po kelių valandų galėsite mėgautis ypatingu jų skoniu.

Lengvai pagaminamas naminis šakočio pyragas (3)

Jei mėgstate šakotį, tai būkite tikri, neatsispirsite ir šiam skanėstui, kurį lengvai galite pačios pasigaminti namuose. Traškus, lengvas, labai kvapnus ir abejingų nepaliksiantis pyragas, kurį siūlome išbandyti ir jums.

Anytos receptas: greitai rauginti agurkai (13)

Jei atsibodo žali ir marinuoti agurkai, norite kažko labai gaivaus, maloniai sūraus ir traškaus... Siūlome jums greitai užraugiamų agurkų receptą. Jį šį savaitgali išbandžiau ir aš. Tiesą pasakius, agurkus raugiau pirmą kartą gyvenime! Receptą man atskleidė anyta – tikra virtuvės karalienė. Visi jos patiekalai labai gardūs ir pagaminti su meile, o receptai – patikrinti.

Virtų bulvių ir varškės apkepas Labai lengva pagaminti!

Mėgstate bulves? Juk turgelyje jau galima įsigyti šviežutėlių! Tuomet siūlome pasigaminti bulvių plokštainį su varške.

Labai gardus mėlynių pyragas su varške

Prasidėjus mėlynių sezonui, siūlome pasigaminti labai skanų, nebrangų ir greitą mėlynių pyragą.

Močiutės receptas: purios bandelės su vištiena (1)

Skanu ne tik saldžios bandelės, kartais norisi kažko sūraus, riebesnio ir sotesnio.

Tradiciniai šviežiai rauginti agurkai (4)

Kas gali būti skaniau už traškius šviežius agurkėlius? Juos smagu valgyti ir vienus, ir derinti su mėsos ar žuvies patiekalais.

Patys skaniausi: traškūs konservuoti agurkai (12)

Metas konservuoti agurkus, juk jų jau tiek daug mūsų daržuose ir turgeliuose! Jei mėgstate aštresnį maistą, šis receptas būtent jums!

Patys skaniausi šaltibarščiai su netikėtu ingredientu (35)

Prognozuojama, kad savaitgalis bus labai labai šiltas, tad kas gali būti geriau nei gaivių šaltibarščių dubenėlis?

Pačios skaniausios įdarytos bulvės Vos 3 ingredientai! (5)

Parduotuvėse ir turgeliuose jau galima rasti šviežių bulvių. Jos tokios skanios, kad pirštus apsilaižysite, tad verta iš jų gaminti pačius įvairiausius patiekalus.