2013 m. gegužės 8 d. 15:19

Garnyrui nelabai tinka, nes puikiai gali tapti ir pagrindiniu vakarienės patiekalu.

Šias maistingas ir sočias salotas gaminu, kai ateina būrelis svečių - paruošimas greitas, o didelių porcijų niekas nesuvalgo, todėl gaminti bliūdais nereikia. Jei norite, kad salotos būtų šiek tiek lengvesnės, tuomet galite nedėti avinžirnių.

Reikės:
1 cukinijos,
2 puodelių vandens,
1,5 puodelio kuskuso,
4 šaukštų citrinos sulčių,
4 šaukštų aliejaus,
3 skiltelės česnako,
3-4 vyšninių pomidorų,
0,5 žaliosios paprikos,
400 g konservuotų avinžirnių,
180 g rūkytos žuvies,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas. Cukinijas supjaustykite kubeliais. Apkepkite šlakelyje aliejaus, kol šiek tiek suminkštės, pagardinkite druska.
Vandenį užvirkite. Nukelkite nuo viryklės, suberkite kuskusą ir 3/4 šaukšto druskos, išmaišykite. Uždenkite ir leiskite pastovėti 5-10 minučių. Suberkite į dubenį ir išmaišykite šakute.

Tuo metu sumaišyti citrinų sultis, aliejų ir susmulkintas česnako skilteles. Supilkite šį užpilą kartu su nuskalautais ir nuvarvintais avinžirniais į kuskusą ir gerai išmaišykite. Įmaišykite kepintas cukinijas, supjaustytus pomidorus, papriką ir susmulkintą žuvį, dar pagardinkite druska ir pipirais.

Skanaus!

PARAŠYKITE SAVO KOMENTARĄ
Yra 0 komentarų
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė
Avinas

21.03-19.04

Jautis

20.04-20.05

Dvyniai

21.05-21.06

Vėžys

22.06-22.07

Liūtas

23.07-22.08

Mergelė

23.08-22.09

Svarstyklės

23.09-23.10

Skorpionas

24.10-22.11

Šaulys

23.11-21.12

Ožiaragis

22.12-19.01

Vandenis

20.01-18.02

Žuvys

19.02-20.03